Derfor skal du give have et hundeskilt

Når man er hundeejer, bliver det hurtigt en del af ens identitet. Man har tilvalgt et ekstra ansvar, og til gengæld får man ekstra glæde i form af en logrende hale og en våd snude, når man kommer hjem fra arbejde.

Med et hundeskilt kan du forberede gæster og advare uønsket besøg.

Livet som hundeejer

Alle hundeejere kan godt lide at forkæle deres hund, men når du køber et hundeskilt, forkæler du både hunden og dig selv. Hundeskilte kan bruges til flere forskellige formål, så du kan vælge ét, du har brug for.

Skiltene kommer også i mange forskellige former, farver og materialer. De findes blandt andet i træ, metal og plastik og kan fås i alle de designs, som du går og drømmer om.

Hundeskilte bliver primært brugt til tre ting; som et hundetegn i halsbåndet, som et skilt, der byder velkommen, og som en advarsel om, at der er en hund i hjemmet.

Et hundetegn i halsbåndet

Din hund skal have et hundetegn, og det er ikke kun fordi, det er praktisk. Det er faktisk lovpligtigt; loven kræver, at en hund ikke skal være ældre end fire måneder, før den får sit hundetegn. På det lille hundeskilt i halsbåndet skal du have skrevet dine kontaktoplysninger, og det kan især være en rigtig god idé at skrive dit mobilnummer.

Hvis din hund en gang stikker af eller bliver væk, kan hundeskiltet være det, der fører jer sammen igen. Hvis uheldet er ude, men en venlig sjæl finder din hund, kan du nemt blive kontaktet, så I kan blive genforenet.

En sød velkomst

Man kan også bruge hundeskilte som en lille velkomst til hjemmet. Her er det ofte et skilt, som man sætter op på hundehuset, i hundegården eller ved hoveddøren, som meddeler ”Her bor jeg” eller lignende. Hvis du har besøg af nye gæster, vil de dermed hurtigt forstå, at du har hund, og at den er venlig. Nogle mennesker kan godt være nervøse for at møde nye hunde, så den venskabelige og familiære tone i skiltet kan hjælpe en nervøs person med at slappe lidt mere af.

En vagtsom advarsel

Måske handler dit behov ikke om dine egne gæster, men nærmere om ubudne gæster. Hvis du gerne vil undgå uønsket selskab, kan du sætte et hundeskilt op, hvor der står ”Pas på hunden” eller ”Her vogter jeg.” Sæt skiltet, hvor man kan se det udefra, så det bliver tydeligt, at du har ekstra sikkerhed. Skiltet vil ofte være i stærke farver for blikfang, og det er for at sikre, at skiltet ikke bliver overset.

Hvis din hund er en reel vagthund, er sådan et skilt stort set en nødvendighed.

Hundeskilte til dig

Som du kan se, så har hundeskilte flere funktioner, du kan bruge i din hverdag. Om du vil bruge det som hundetegn, velkomst eller advarsel er helt op til dig. Der er så mange størrelser, former og farver at vælge imellem, så du vil uden tvivl kunne finde noget, du kan bruge.